fredag den 12. februar 2016

Orangerød DIP - vegeansk - til børn og voksne.

Orangerød DIP - smørepålæg eller dressing.

Ingredienser: 4 gulerødder, et forårsløg, et rødløg og en halv rød peberfrugt.
Lidt havsalt, lidt kokossukker og lidt olie.
(neutral olie til børnedippen. Chiliolie eller hvidløgsolie til voksendippen.)

Gulerødder og løg koges godt møre. Det hakkede peberfrugt kommes i gryden, efter der er slukket for varmen, men ligger i det lune vand nogle minutter. Derefter blendes og resten tilsættes.
Der skal kun lige netop være så meget vand i gryden, at grøntsagerne er dækkede. Ellers bliver dippen for tynd.

Men man kan faktisk godt fortynde dippen lidt og bruge den til dressing.
Hvis den laves tyk og cremet, kan den bruges som smørepålæg.

Til voksne kan man supplere med andre rodfrugter og flere krydderier.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar